Ga naar hoofdinhoud

Stremming Wantij door plaatsen brug

Als gevolg van de bouw van de Prins Clausbrug (foto december 2020) en schilderwerken aan de Prins Hendrikbrug is er een stremming voor alle scheepvaart op het Wantij op dinsdag 15 juni vanaf 8.00 uur tot en met vrijdagochtend 18 juni 6.00 uur. Ook in de maanden augustus en september zal er op het Wantij sprake zijn van tijdelijke, kortdurende stremmingen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

Deze stremmingen hebben te maken met het testen van de nieuwe Prins Clausbrug en installaties (openen/sluiten val). De exacte omvang van de hinder is vooraf niet te geven. De aannemer doet zijn best rekening te houden met de scheepvaart en zo min mogelijk hinder te veroorzaken. Deze kortdurende stremmingen gelden niet voor beroeps- en pleziervaart met geringe hoogte; deze kunnen onder de gesloten brug of aanbruggen door varen.

Voor de pleziervaart bestaat tijdens de stremmingen de mogelijkheid het Wantij te bereiken of te verlaten door gebruik te maken van de Ottersluis. Houd in dat geval rekening met de bedientijden van de sluis, eventuele wachttijden en een langere reistijd.

Back To Top